Skip to main content
pas

PRIMETILI STE DA VAŠ PAS TRZA U SNU ILI "TRČI"? Evo šta zaista SANJAJU dok to rade - oduševiće vas

Foto: Profimedia
Može li biti slađe?

Dok spavaju, vidite pse kako u snu pokušavaju da trče ili da se svađaju i reže? Istina je da i psi sanjaju, isto kao i ljudi. Ipak, za razliku od nas kojima snovi često predstavljaju podsvesnu preradu informacija koje pokupimo na dnevnom nivou, snovi naših ljubimaca su nešto jednostavniji. 

Naime, iako vam se može učiniti da vaš pas u snu plače ili cvili, istina je sasvim drugačija. Kuce vole da sanjaju o svojim omiljenim stvarima, te su predmet njihovih snova najčešće igračke.

Pas
pas
Foto: Profimedia

Psi sanjaju o igri i trčanju za igračkama, te ukoliko vidite kako vaš ljubimac trči u snu, velika je verovatnoća da ih niko ne juri, već da oni ganjaju neku svoju omiljenu lopticu.

Osim toga, kuce najčešće sanjaju o svojim dnevnim aktivnostima i naravno o temi koja je svakom psu omiljena - hrani. Ukoliko vam kažemo da kuce u snu smišljaju nove načine da ubede svoje vlasnike da ih ponovo nahrane, možda će vam zaličiti na jednog poznatog crtanog junaka Peru Kojota super genija. Ipak, ako uzmete u obzir da su psi i kojoti bliski srodnici, možda vas ovi preduzimljivi planovi vaših kucana i neće previše začuditi.

pas
Foto: Profimedia

Zato, sledeći put kada primetite da vaša kuca nešto sanja, obratite pažnju na njihovo ponašanje nakon što se probude. Ukoliko su našli neki novi način da vas nadmudre za koju poslasticu više ili novu igračku, znajte da je taj plan zahtevao dosta truda, rada i spavanja.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd