Skip to main content
televizor

Pratite OVA UPUTSTVA kako biste sačuvali uređaje: Na koji način se najbolje čiste TV ekrani?

Foto: Profimedia
Moderniji televizori i uređaji koji imaju LCD ili OLED ekrane zahtevaju nešto drugačije održavanje od starih modela televizora.

Prema stručnjaku za čišćenje iz "American Cleaning Institute" Džesika Ek pametni ekrani imaju isti način održavanja i moramo da budemo vrlo oprezni prilikom izbora sredstava kojima želimo da ih očistimo.

Džesika takođe napominje da bi trebalo uređaje ugasiti prilikom čišćenja, zbog sigurnosti, ali i zbog toga što ćemo bolje da vidimo mrlje na ekranu.

Kao prvo pravilo pri čišćenju ekrana navodi da koristimo krpe od mikrovlakana, jer su noviji ekrani osetljiviji. Materijal ove krpe sadrži mikrovlakna čiji pritisak na ekran smanjuje mogućnost ogrebotina. Ek ističe da nikako ne koristimo ubruse, maramice i druge slične materijale.

televizor
televizor
Foto: Profimedia

Savetuje da laganim pokretima čisitite ove površine, kako ne bi uništili piksele, a to se posebno odnosi na uglove uređaja. Pored toga se navodi da krpa za čišćenje uređaja bude isključivo namenjena za slične površine, kako ne bi ostajali tragovi drugih površina.

Kada je reč o izboru sredstava, možete koristiti bilo koje sredstvo predvišeno za čišćenje ekrana, ali nemojte direktno da ga nanosite na uređaje. Nanesite sredstvo na krpu i onda očistite ekrane. Kao poslednji savet navodi se da izbegavate čišćenje u krugovima, kako ne bi ostali tragovi.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd