KAKO DA VOĆE I POVRĆE što duže OSTANE SVEŽE U FRIŽIDERU? Ova tri trika su zlata vredna!
Veoma korisno
Kupili ste sveže voće i povrće na pijaci, ali nakon dan, dva u frižideru od onih jarkih boja ostala je tek senka i izgleda uvelo?
Uz ovih nekoliko trikova povrće će duže da zadrži svežinu, a evo i kako:
Za početak, kupujte proizvode koje mislite da pojedete u sledećih dan, dva, a ne za pet dana i svakako proverite da li su namirnice sveže u trenutku kad ih kupujete.
MA KAKVA DIJETA! Glumica ZAPALILA mreže, pokazala kako se DETOKSIKUJE, koža joj BLISTA, nema GRAM viška (VIDEO)
ZADAH I PRETERANO ZNOJENJE NAJMANJI PROBLEM: Evo šta se dešava sa organizmom kada NE JEDEMO voće i POVRĆE
Najbolje POVRĆE za DIJETU: Puno je VITAMINA C, veoma hranljivo, ukusno, BRZO ćete uočiti REZULTATE
Izvadite povrće iz plastike
Ako ne želite da vam povrće brzo uvene u frižideru, izvadite ga iz plastike. Pečurke brzo uvenu ako se drže u plastici, pa je najbolje da ih prebacite u papirnu kesu jer ona upija i zatim otpušta višak vlage, a ne zadržava je unutra. Naime, vlaga se zadržava u plastičnoj ambalaži i pretvara u kondenzaciju što stvara savršene uslove za truljenje.
Trik sa papirnim ubrusima
Čim dođete kući isperite lisnato zeleno povrće i jače začinsko bilje u hladnoj vodi i procedite ga u posudi za ceđenje salate. Povrće zatim stavite u vrećice koje mogu da se ponovno zatvore i stavite unutar njih papirni ubrus kako bi se apsorbovao višak vlage.
Određenu hranu držite dalje jednu od druge
Iako će voće i povrće koje imate kod kuće možda da završi u istom jelu, neko od njih ne voli da bude zajedno, a najbolji primer su jabuke. Ovo voće oslobađa gas etilen koji uzrokuje brže sazrevanje voća i povrća koje se nalazi u njihovoj blizini.
Osim toga svaki višak vlage ili blata na povrću ili voću vodi ka bržem propadanju i truljenju, zato je najbolje da ih temeljno očistite i osušite pre nego što ih odložite u frižider.
Ako kupujete šargarepe ili rotkvice s lišćem svakako uklonite zeleni deo čim dođete kući, jer listovi im ne pomažu u očuvanju svežine, već naprotiv - zbog tog zelenog dela povrće će pre da uvene.