SO U KAFU? Jednostavan trik da popravite ukus!
Čista nauka.
Ako želite prestati da stavljate mleko u kafu ili ako samo želite da istaknete ukus svog omiljenog napitka, isprobajte ovaj provereni trik.
KAFA JE VOĆE: Ovo su ČINJENICE o omiljenom napitku koje do sada niste čuli!
KAFA, ŠEĆER, PIĆE! Evo koji se POKLONI nose na SLAVU, a šta se smatra NEPRISTOJNIM!
ŽURKA DALEKO OD ZEMLJE: Počinje eksperiment - u SVEMIRU će se gajiti kanabis i kafa!
Kada imate naporan vikend ili dan iza sebe, a treba da se na brzinu razbudite i dođete sebi, nema bolje stvari od kafe. Hvala Bogu na gorkoj kafi (to niko nikad nije rekao). Pijuckanje gorke kafe većini je veliko razočaranje, ali dan se mora nastaviti i uz takav ukus. Srećom, možete popraviti ukus svoje kafe s mrvicom, ni manje ni više nego – soli!
Osim što ćete tako smanjiti gorčinu i samim time potrebu za nezdravim šećerom, pa i mlekom, kafa će imati bolji ukus. Savršena mera prema gastrostručnjaku Altonu Barunu jeste da stavite četvrtinu kašičice soli i dve kašike mlevene kafe na veliku šolju vode. Naravno, ako vam je njegova preporuka o količini kafe previše, prilagodite je vlastitom ukusu.
Potrebni su vam samo kafa i so koju ćete staviti u gorku kafu i potom promešajte.
Zašto funkcioniše? So se vezuje za receptore čula ukusa koji detektuju gorčinu i zaustavlja ih da obavljaju svoj posao. Nauka, čista nauka!
Rezultat: Možda ćete osetiti blagi trag slanoće, ali ako preferirate slanu notu pre gorkog, ovaj trik idealan je za vas.