Skip to main content
čaša vode

SVAKA KUĆA U SRBIJI DRŽI OVAKO ČAŠE, A NI NE SLUTE - Ovaj čovek je objasnio zašto GREŠIMO (VIDEO)

Foto: Profimedia
Neverovatno!

Prema popularnom TikTokeru, koji ima više od 76.000 pratilaca, čuvanje čaša naopačke znači da se sva težina prebacuje na ivicu – koju opisuju kao najkrhkiji deo stakla, i vremenom je veća verovatnoća da će se staklo da se razbije.

PREUKUSNI ZAČINJENI KROMPIR: Evo kako da PRIPREMITE ovo jelo po BAKINOM RECEPTU, detaljno uputstvo (VIDEO)

PREUKUSNI ZAČINJENI KROMPIR: Evo kako da PRIPREMITE ovo jelo po BAKINOM RECEPTU, detaljno uputstvo (VIDEO)

NE BACAJTE PEPEO: Evo kako možete da iskoristite ostatke u domaćinstvu, ovo će vas ODUŠEVITI

NE BACAJTE PEPEO: Evo kako možete da iskoristite ostatke u domaćinstvu, ovo će vas ODUŠEVITI

Iako su se mnogi složili sa ovom tvrdnjom, ipak je većina kritikovala video i našalila se da jednostavno mora da kupi jače čaše.

"Uvek sam ih čuvao naopačke. Nikad nisam imao problema", "Odvratno je da se čuva deo iz kojeg se pije na površini jer skuplja prašinu", "Nikada mi se nije razbila čaša u 50 godina", "Čuvam ih naopačke da sprečim da se prašina skuplja u staklu... Pucaju, kupujete nove, neki su od komentara.

Kulinarski producent Kler Langan rekla je da ne postoji pogrešan način da odložite čaše, uz različite metode koje odgovaraju kuhinjama različitih ljudi.

Međutim, stručnjak za kućno kuvanje preporučuje čuvanje šolja koje se ređe koriste sa obodom nadole jer to sprečava sakupljanje prašine.

Kada je reč o delikatnijim staklenim posudama za posebne prilike, kao što su čaše za šampanjac ili čaše za vino, Langanova kaže da je obično bezbednije da se čuvaju uspravno.

- Ako ste zabrinuti zbog problema sa prašinom za duže skladištenje ili otvorene police, pažljivo ih odložite obodom nadole - rekla je ona.

Kada je reč o debljim čašama, Langanova kaže da je bezbedno da se slađu jednu na drugu - što takođe može da pomogne u sprečavanju prašine i u uštedi prostora.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd