Krilca sa belim lukom i parmezanom: BRZO i LAKO se pripremaju, a IDEALNA su za porodična okupljanja ili gledanje utakmica
Hrskava spoljašnost i sočna unutrašnjost, a svaki zalogaj je pun ukusa koji zahteva malo vremena u kuhinji. Spremni za novi omiljeni recept?
Kada su brza okupljanja tu ili je utakmica u toku, nema vremena za komplikovane recepte.
Zato su ova hrskava pileća krilca savršeno brzo i lako rešenje, a jednostavna su za pripremu.
Sastojci
- 500 g pilećih krilaca
- 1 jaje
- 1 kašičica slatke dimljene papirke
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičica crnog bibera
- So
- 30 g kukuruznog brašna
- 60 g brašna
Parmezan namaz od belog luka
- 2 kašike neslanog margarina
- 3 sitno iseckana bela luka
- 50 g parmezana
- 1 jaje
- 1/2 kašičica čilija
- So
U veliku posudu dodajte pileća krilca, jedno jaje i sve začine. Sve mešajte dok se piletina dobro ne natopi začinima. Pokrijte i ostavite sa strane. Zatim pomesajte kukuruzno i obično brašno i pileća krilca dobro uvaljajte u mešavinu.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite ih oko 8 minut, okreću ći ih do pola, dok ne poprime lepu zlatnosmeđu boju.
Tanjir obložite papirnim ubrusima i ređajte krilca kako bi upila višak ulja.
Dok čekate da se višak ulja upije, u mali tiganj istopite margarin na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckan beli luk i pržite oko 1 minut dok ne zamiriše. Sklonite sa vatre, dodajte jaje i izrendajte parmezan, a zatim dodajte čili.
Ubacite hrskava krilca u namaz i mešajte dok se potpuno ne prekriju.
Uživajte u krilcima dok su topli i hrskavi, a sočni iznutra. To je najbolji način da doživite njihov pun ukus i teksturu.
Detaljnije u videu Archersfood.com