Skip to main content
pita

SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: Tradicionalna pita na starinski način za bogat ručak (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Probajte tradicionalan recept za sarajevsku kljukušu od krompira. Odlična ideja za dobar, stari ručak koji će vam držati energiju celog dana.

Sastojci (za 4-5 osoba): 

  • 3 - 4 kašika brašna
  • 4 - 5 krompira
  • 1 luk
  • 1 prašak za pecivo
  • ulje ili puter
  • pavlaka i jogurt (prema želji) serviraju se uz kljukušu
  • so
  • biber
PRSTE DA POLIŽEŠ KOLIKO JE DOBRA! Domaćinska pogača sa kačkavaljem topi se u ustima (RECEPT, VIDEO)

PRSTE DA POLIŽEŠ KOLIKO JE DOBRA! Domaćinska pogača sa kačkavaljem topi se u ustima (RECEPT, VIDEO)

STARI RECEPT ZA LAKSATIV DŽEM: Jedna kašika ujutru ubrzava rad creva i normališe metabolizam

STARI RECEPT ZA LAKSATIV DŽEM: Jedna kašika ujutru ubrzava rad creva i normališe metabolizam

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 C. Operite i ogulite krompire, krupno ih izrendajte i pustite da odstoje i puste vodu. Zatim ga osušite, dodajte 4-5 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo i sitno iseckanim lukom, posolite i pobiberite pa izmešajte. Rasporedite smesu u nauljen okrugli kalup i pecite u rerni dok ne poprimi rumenozlatnu boju (oko pola sata). Isecite kljukušu na trouglove, kao picu, dok je još topla.

kuvanje
Foto: Shutterstock

Prema želji kljukušu možete da prelijete sa mešavinom jogurta, pavlake i sitno iseckanog belog luka ili servirati uz jogurt, pavlaku ili kiselo mleko.

Ako rernu želite da  zamenite tiganjem, sa istom smesom u koju dodate 2 jaja, možete da oblikujete male medaljone i ispečete ih u vrućem ulju na tiganju.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd