Ideja za RUČAK NA BRZINU: Lazanje sa mlevenim mesom i bešamelom koje vode pravo u gastronomski RAJ, a priprema ne može biti LAKŠA
Ako vam treba brz i ukusan ručak za celu porodicu, lazanje sa mlevenim mesom i bešamelom su pravi izbor – jednostavne za pripremu, sočne, kremaste i toliko ukusne da nestaju sa tanjira u trenu.
Postoje recepti koji nikada ne izlaze iz mode, a lazanje sa mlevenim mesom i bešamel sosom su upravo jedan od njih. Iako izgledaju raskošno, zapravo se prave veoma lako, a uz pravi recept ne oduzimaju mnogo vremena. Sve što vam je potrebno su osnovne namirnice koje već imate kod kuće – testenina za lazanje, mleveno meso, malo povrća, paradajz sos i kremasti bešamel. Rezultat je savršen spoj sočnih slojeva i zapečene korice, jelo koje možete poslužiti i kao porodični ručak i kao specijalitet kojim ćete oduševiti goste.
Sastojci za najlakše lazanje
Za crveni sos:
1 kg mlevene junetine
500 mL pasiranig paradajza
2 glavice crvenog luka
Sol, biber, vegeta
Bešamel sos:
3 kašike brašna
Maslac
Biber, vegeta
Trvrdi sir za posipanje
Kore za lazanje
Priprema lazanja