Kremast kolač po receptu SUZANE MANČIĆ - Poslastica koja se pravi BEZ MIKSERA, pravi izbor za ljubitelje voća
Pravo iz pevačicine kuhinje u vaš stomak!
26.02.2025.
12:18
Komentari (0)
Suzana Mančić je, pored osnovnog zanimanja, i vrsna domaćica koja nesebično deli recepte. Jedan takav vam donosimo u daljem tekstu, a vaše je da ga ispratite i uživate u ukusu.
Sastojci za koru:
- 1,5 šolja šećera
- 2 šolje brašna
- 1,5 šolja mlevenog badema ili oraha
- dva jaja
- 1/4 braon šećera
- prašak za pecivo
- dve šolje kompota od ananasa
Za preliv:
- puter ili margarin
- šolja mleka
- šolja šećera
- šolja kokosovog brašna
Priprema:
Pomešajte beli i braon šećer, brašno, jaja, prašak za pecivo i ananas. Nakon što temeljno izmešate i sjedinite sastojke, dodajte bademe ili druge orašaste plodove.
Izlijte smesu u pleh i stavite da se peče na srednjoj temperaturi, dok ne porumeni.
U šerpu stavite puter, mleko i šećer. Kuvajte dok se puter ne otopi. Zatim dodajte kokosovo brašno, pa nastavite mešanje.
Ispečenu koru prelijte spremljenom smesom. Isecite na kocke i uživajte!