Sočne, mekane LEPINJE, idealne za doručak - Recept za testo kao iz pekare, pečeno za 5 MINUTA, a sve sastojke već imate
Izdašne lepinje savršene su za brz doručak.
Skoro ništa ne može zasititi kao testo, pogotovo ujutru. Efikasan doručak u vidu brzih lepinja spremićete za samo nekoliko minuta, ukoliko pratite recept u nastavku.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 30 g svežeg kvasca ili kašičica suvog
- 100 ml tople vode
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Najpre u posudu stavite kvasac, šećer, vodu, ulje i mleko, pa ih sjedinite. Dodajte polovinu potrebne količine brašna i so, potom dobro izmešajte varjačom.
Sada pridružite drugu polovinu brašna, zamesite testo i pustite da odstoji oko 30 minuta prekriveno krpom.
Radnu površinu pospite brašnom, premesite testo i podelite na dosta malih loptica.
Pleh obložite papirom za pečenje, lepinje razvucite oklagijom, pa ih stavite na tepsiju.
Zagrejte šporet na 250 stepeni, pecite 5 minuta, pa dok su vrele umotajte u krpu i ostavite još 5 minuta. Uživajte!