Kuvar kraljice Elizabete II otkrio koja je bila NJENA OMILJENA POSLASTICA! Nećete verovati – i vaša je!
Kraljica Elizabeta II i desert zbog kog je prekršila svoje pravilo.
Iako kraljica Elizabeta II nikada nije važila za velikog gurmana poput nekih članova svoje porodice, imala je svoje omiljene ukuse.
Prema rečima njenog dugogodišnjeg kuvara Darena Mekgredija, koji je u Bakingemskoj palati kuvao za nju više od decenije, kraljica je uglavnom birala jednostavna jela britanske i francuske kuhinje.
Ipak, jedna njena slabost bila je poznata – obožavala je čokoladu. Mekgredi je otkrio da je upravo zbog jedne čokoladne poslastice kraljica prekršila pravilo kojeg se uvek pridržavala. Tokom zvanične posete Australiji, na večeri u Vladinoj rezidenciji u Melburnu poslužili su joj čokoladnu markizu. Toliko joj se dopao ovaj desert da je, po povratku u Britaniju, ponela recept sa sobom – što ranije nikada nije činila – i zahtevala da ga kraljevski kuvari uvrste na zvanični meni.
Mekgredi naglašava da to i nije veliko iznenađenje, jer je Elizabeta bila, kako je rekao, “apsolutni čokoholičar”. Kad god bi na meniju bilo nešto sa čokoladom, upravo to bi birala, a posebno je volela pite i torte sa bogatim čokoladnim ukusom.
Njena strast prema čokoladi prenela se i na naredne generacije. Prema pisanju kraljevskih izvora, kraljica je obožavala i tortu od čokoladnog keksa – desert koji deli sa unukom, princom Vilijamom.
On je upravo tu tortu poslužio na svom venčanju sa Kejt Midlton 2011. godine, čime je pokazao da ljubav prema čokoladnim poslasticama ostaje deo kraljevske tradicije.