clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PREUKUSNO: Kada vidite šta možete od ostataka voća i povrća, više ih nećete bacati (RECEPT)

07.04.2018. 13:56
Piše:
Srbija Danas
Čips od povrća
Čips od povrća / Izvor: Profimedia
Oduševićete se!

Često se dešava da kada čistite voće i povrće otpatke odmah bacate u kantu za smeće.

PRESOLILI STE RUČAK? OVE namirnice će vam pomoći da POPRAVITE štetu za samo par sekundi

Verovatno vam nije palo na pamet da možete da ih iskoristite i napravite zanimljive grickalice i to mnogo zdravije i ukusnije od onih kupovnih.

OBUČENI ILI NE, RAZLIKA JE: Ovoliko kilograma treba da ODUZMETE ako se merite u odeći

Ovo su samo neke od ideja kao da iskoristite ostatke od jabuke, paškanata, šargarepe i krompira:

Jabuka
Jabuka / Izvor: Profimedia

Čips od kore jabuka

Na pleh stavite papir za pečenje, pa preko njega kore od jabuka. Pospite ih mešavinom 3 kašičice šećera i 1 kašičice cimeta. Pecite 30 minuta na 150 stepeni.

Čips od povrća
Čips od povrća / Izvor: Profimedia

Čips od ostataka povrća

Otpatke od paškanata, šargarepe i krompira polijte maslinovim uljem i pospite belim i crnim lukom u prahu, alevom paprikom, solju i biberom po ukusu. Sve dobro promešajte i pecite 8-10 minuta na 200 stepeni.

Pravoslavci obeležavaju BLAGOVESTI: Evo šta danas NIKAKO NE SMETE da uradite

Dok gledate omiljenu seriju ili neki dobar film ove grickalice će vam dobro doći. Uživajte!

 

Piše:
Srbija Danas
07.04.2018. 13:56