few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ROLOVANA piletina PUNJENA SIROM, šunkom i jajima - SOČNO i ukusno, jelo za desetku koje morate probati već DANAS

25.10.2023. 08:38
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Rolovano meso je veoma dekorativno za serviranje, a kombinacija sira i šunke daje sasvim nove ukuse. Da dodamo da je sve uvijeno u slaninu, što je razlog više da - uživajte!

Potrebno je:

  • Pileće belo mesa
  • 4 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • 50 gr mekšeg sira
  • 50 gr kačkavalja
  • 100 gr šampinjona
  • 150 g suve slanine
  • 150 gr šunkarice
  • 3 kuvana jajeta
  • malo suvog začina
  • mleveni biber
Neobična PITA sa TIKVICAMA po receptu iz BAKINE KUHINJE - Poslastica koju ćete obožavati (VIDEO)pita

Neobična PITA sa TIKVICAMA po receptu iz BAKINE KUHINJE - Poslastica koju ćete obožavati (VIDEO)

Punjena MREŽASTA PITA koja osvaja ukusom i IZGLEDOM - Ovo je najbolji recept za testo sa šunkom, sirom i paprikombakina kuhinja

Punjena MREŽASTA PITA koja osvaja ukusom i IZGLEDOM - Ovo je najbolji recept za testo sa šunkom, sirom i paprikom

Priprema:

Meso iseći na tanje, ali tako da ostane celo, pa ga kroz kesu izlupati blago tučkom. Posuti ga suvim začinom i mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom ili kajmakom. Staviti preko šunkaricu, opet premazati pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso pa odozdo ušuškati suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir pa staviti meso. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa. Ostaviti da se prohladi pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu.