ROLOVANA piletina PUNJENA SIROM, šunkom i jajima - SOČNO i ukusno, jelo za desetku koje morate probati već DANAS
Rolovano meso je veoma dekorativno za serviranje, a kombinacija sira i šunke daje sasvim nove ukuse. Da dodamo da je sve uvijeno u slaninu, što je razlog više da - uživajte!
Potrebno je:
- Pileće belo mesa
- 4 kašike kisele pavlake ili kajmaka
- 50 gr mekšeg sira
- 50 gr kačkavalja
- 100 gr šampinjona
- 150 g suve slanine
- 150 gr šunkarice
- 3 kuvana jajeta
- malo suvog začina
- mleveni biber
Neobična PITA sa TIKVICAMA po receptu iz BAKINE KUHINJE - Poslastica koju ćete obožavati (VIDEO)
Punjena MREŽASTA PITA koja osvaja ukusom i IZGLEDOM - Ovo je najbolji recept za testo sa šunkom, sirom i paprikom
Priprema:
Meso iseći na tanje, ali tako da ostane celo, pa ga kroz kesu izlupati blago tučkom. Posuti ga suvim začinom i mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom ili kajmakom. Staviti preko šunkaricu, opet premazati pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso pa odozdo ušuškati suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir pa staviti meso. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa. Ostaviti da se prohladi pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu.