Skip to main content
Mamurna devojka

BUDITE SPREMNI ZA VIKEND: Ova hrana će vam pomoći sa mamurlukom! (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Prava stvar nakon burne noći...

Obavezno jedite ove namirnice ako ste se provodili sa većom količinom alkohola... Svi znaju šta ih čeka ako uveče potegnu za malo većom količinom alkohola. Glavobolja i mučnina su glavni razlog zbog kojih je jutarnji mamurluk najgora stvar na svetu i zbog kojeg mnogima nije do života.

Međutim, postoji rešenje, a ono se krije u hrani. Postoje namirnice koje dokazeno eliminišu efekte mamurluka i tako omogućavaju da se mnogo bolje osećate.

DOLAZI ZIMA... STIŽE LI VIŠAK KILOGRAMA? 7 jutarnjih navika zbog kojih se GOJITE! Dokazano!

Zato smo odlučili da vam predstavimo te namirnice, pa ako se kojim slučajem probudite sa mamurlukom i pulsirajućim glavoboljama, onda obavezno potražite ove stvari u frižideru.

Banane

Banane su jedna od najboljih namirnica koje leče mamurluk i zaista dobro obavljaju svoj posao. lako se vare i prepune su kalijumom koji odlično pomaže kod mamurluka.

HORMONI SU KRIVI ZA SVE! Evo ZAŠTO vas bole glava i stomak tokom ONIH DANA!

Banane sa nalepnicom
Foto: Profimedia

Ražani hleb sa medom

Ugljeni hidrati i šećer iz meda će pomoći da se vaš organizam razbudi i da bolje pobedi uticaj alkohola koji se još uvek nalazi u vašem telu i izaziva mamurluk.

hleb
hleb
Foto: Profimedia

Jaja

Jaja sadrže cistein koji pomaže da se razloži aceldidehid, molekul koji se nalazi u alkoholu i koji dovodi do mamurluka i do glavobolje i mučnine.

kuvana jaja
Foto: Profimedia

Voda

Alkohol je diuretik koji dovodi do toga da vaše telo postane dehidrirano, pa je zato obavezno da popijete čašu vode čim se probudite i čim osetite mamurluk. Čim budete popili vodu, momentalno ćete se osetiti bolje.

Voda
voda
Foto: Profimedia

Ovsena kaša

Ovsena kaša sadrži kalijum, magnezijum i vitamin B, što jača i pomaže organizmu da bolje izbaci alkoholne toksine iz tela. Takođe, lagana tekstura ovsene kaše omogućava da se lako vari i da smiri mučninu i nelagodnost u stomaku.

Ovsena kaša
Foto: Profimedia

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Snow
0 Beograd