Riba iz rerne za 20 minuta, TAJNA JE U MARINADI: Više nikada nećete pržiti ribu u ulju, a zaboravite na neprijatan miris u kući
Sa minimalno sastojaka i jednostavnom pripremom, ovo jelo zadržava prirodnu sočnost ribe, dok začini i pečenje u rerni daju savršenu aromu i hrskavu teksturu.
Brza riba iz rerne savršen je izbor za ukusan, lagan i zdrav obrok koji ne zahteva mnogo vremena za pripremu.
Idealan je izbor za one koji žele brzo, ali kvalitetno jelo, bilo da se radi o brzom ručku, laganoj večeri ili svečanijem obroku uz prilog po želji.
Sastojci
- 2 riblja filea po želji
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičica tucane paprike
- So, biber
- Krekeri
- Peršun
Pomešajte začine u jednu malu činiju.
Riblji file premažite uljem sa obe strane i posolite, a zatim pospite mešavinu začina i utrljajte.
Krekere izdrobite i pomešajte sa peršunom, pa propržite na istopljenom margarinu.
U pleh poređajte začinjeni file, pa pospite preko njih propržene krekere.
Pecite 20 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Island vibe cooking.