Recept za DOMAĆE ZEMIČKE kao iz pekare: Pahuljaste, kao duša mekane, a cela kuća će ZAMIRISATI od njih
Priprema ovih domaćih zemički nije komplikovana, a miris sveže pečenog hleba koji se širi kuhinjom vredi svakog truda.
Zemičke su savršen dodatak svakom obroku, mekane, mirisne i idealne za sendivče ili kao prilog.
Sastojci
- 200 ml mlakog mleka
- 50 ml mlake vode
- 1 kašika šećera
- 7 g suvog kvasca
Sve sastojke dobro promešajte u jednu posudu i ostavite sa strane.
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 50 g margarina
Sve sastojke pomešajte u posudu i mikserom umutite, a zatim prvobitnu smesu postepeno dodajte i nastavite da mutite mikserom.
Smesu premesite, poklopite i ostavite da naraste 1 sat.
Nakon sat vremena, još jednom premesite, a zatim podelite na tri dela. Zatim pravite loptice od 100- 120 g.
Ređate ih u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih pokrijete krpom i ostavite da naraste 1 sat.
Lepinjice premažite žumancem i preko pospite susam.
Pecite na 200 C 15-20 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu food.vladimir.