Počastite se RUSKIM KAPAMA - Šubarice na stolu za manje od 30 MINUTA, a dodir kremastog ukusa je neodoljiv
Predivan kolač oduševiće vaša čula.
Ruske kape su, prema postupku pripreme, uvek važile za jedan od zahtevnijih kolača. Uz recept koji vam donosimo ta predrasuda biće pobijena.
Sastojci za koru:
- 7 jaja
- vanilin šećer
- 250 g šećera u prahu
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- dve kašike kakaoa
Za kremu:
- 400 ml mleka
- vanilin šećer
- tri kašike šećera
- kašika brašna
- dve kašike gustina
- tri kašike margarina
- 150 g kokosa
Za glazuru:
- 120 g čokolade
- dve kašike ulja
Priprema:
Odvojite belanca i umutite ih sa vanilin šećerom. Žumance pomešajte sa šećerom u prahu i dobro sjedinite.
Žumancima dodajte vodu i ulje, zatim ih mešajte dok je postanu jedno. Pridružite brašno, prašak za pecivo i kakao, pa ih mutite mikserom. Celoj smesi dodajte umućene belance.
Spremljenu koru prelijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Za kremu sve sastojke, osim margarina i kokosa, sipajte u mleko. Kuvajte dok smesa ne postane gusta, potom dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Neka se ohladi.
Ispečenu koru okrenite naopačke, čašom ili okruglim kalupom odvajajte kugle, razrežite ih na pola i filujte kremom.
Nakon filovanja, kremom obložite bočne ivice svake kape i uvaljajte u kokos.
Da biste dobili glazuru, istopite čokoladu na ulju i stavite na vrh svake šubarice. Prijatno!