Gazirana voda ima pH vrednost između 5 i 6, što znači da je blago kisela. Ta kiselost potiče od slabe ugljene kiseline, koja nastaje kada se ugljen-dioksid rastvori u vodi. Upravo ta hemijska reakcija zaslužna je za karakterističan osećaj peckanja na jeziku. Ipak, važno je naglasiti da ovakva voda ne remeti kiselinsko-baznu ravnotežu u telu – organizam samostalno reguliše pH vrednost krvi putem pluća i bubrega.
Domaće bombone koje jačaju imunitet: Prirodni recept od 3 sastojka, gotove za 10 minuta - obožavaju ih i deca, idealne za zimu, prehladu i sezonske viruse
Domaće bombone koje jačaju imunitet: Prirodni recept od 3 sastojka, gotove za 10 minuta - obožavaju ih i deca, idealne za zimu, prehladu i sezonske viruse
TURSKA PITA bez kora pravi se za samo 5 minuta, a ukus je kao iz najskupljeg restorana: Puna povrća, sira i kačkavalja, neodoljivo sočna, zamiriše ceo dom i svi traže recept čim je probaju