clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

"Ova jela su TROVNJE U NAJAVI" - Legendrni Gordon Remzi otkrio šta nikada NE NARUČUJE sa menija, a razlog je i više nego LOGIČAN

03.12.2023. 20:04
Piše:
Srbija Danas
Gordon Remzi
Gordon Remzi / Izvor: Profimedia

Kada odemo u restoran i krenemo da listamo podugački meni, najčešće se osećamo preplavljeno izborom, pa čak i isfrustrirno, jer ne znamo šta da odaberemo, a da ne pogrešimo. Tako se nađemo u iskušenju da poručimo isto što i ostali, ali sprecijalitet dana nas mami. Ipak, legendarni pakleni kuvar Gordon remzi savetuje da nikada, ali baš nikada, ne treba naručivati jelo dana, a razlog je logičan - "pokušavaju samo da se otarase te hrane".

Legendarni kuvar Gordon Remzi otkrio je nekoliko stvari koje nikada ne naručuje u restoranu, a razlog je vrlo jednostavan.

Kada se nađete u restoranu, možda se osećate preplavljeni izborom, te strahujete da li nećete pogrešiti i trebali da narčite isto što i vaše društvo ili ipak da rizikujete? Međutim, Remzi će vam olakšti budući odabir, jer ćete znati šta da izbegavate u širokom luku!

Malo ko zna za ovaj SIMPTOM DIJABETESA! Ukoliko primetite da vam se ovo dešava sa OČIMA, odmah kod LEKARA, može nastupiti SLEPILOžena

Malo ko zna za ovaj SIMPTOM DIJABETESA! Ukoliko primetite da vam se ovo dešava sa OČIMA, odmah kod LEKARA, može nastupiti SLEPILO

Jeste li čuli za SINDROM NOVOGODIŠNJE JELKE? Da, on postoji i može vam POKVARITI PRAZNIKE gadnim SIMPTOMIMA Nova godina

Jeste li čuli za SINDROM NOVOGODIŠNJE JELKE? Da, on postoji i može vam POKVARITI PRAZNIKE gadnim SIMPTOMIMA

Poznati kuvar je otkrio da jedno jelo posebno izbegava kako bi bio siguran da je hrana koju jede sveža. Naveo je da nikada ne bi naručio jelo dana u restoranu, smatrajući da je to verovatno hrana koje restoran pokušava da se otarasi" ili nešto što je bilo na "specijalnom" meniju prethodnog dana.

- Pitajte šta je bio jzčerašnji sprecijalitet dana. Ako konobar zamuckuje, a siguno hoće, ili vas laže da nije bilo isto jelo kao danas ili strahuje d ga ne pitate šta je bilo dan pre, jer je najverovatnije da je cele nedelje upravo to što pokušvaju da vam uvale, specijalitet dana, rekao je pakleni kuvar.

Takođe je predložio da je jedan od najboljih načina da saznate šta je dobro kada posetite novi restoran je da jednostavno pitate konobara.

Gordon Remzi
Gordon Remzi / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Gordon Ramsay

- Zavisi od restorana, ali konobari imaju tendenciju da probaju većinu jela na meniju i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar dodao i šta lokalno stanovništvo ima, objasnio je on, tvrdeći da mu je dato mnogo dobrih preporuka od konobara.

Osim što je podelio koje jelo izbegava u restoranu, Gordon Remzi je takođe dao savete o tome na koje "crvene zastave" treba obratiti pažnju kada naručujemo hranu.

Savetovao je da zbegavamo mesta koja se "hvale" svojom hranom i koriste fraze poput "najbolje na svetu", "poznato" ili čak "najbolje u zemlji".

Još jedna "crvena zastava" u restoranima, kako je naveo, jeste dugačak spisak specijaliteta na meniju. Savetovao je da se ne dovodimo u iskušenje kada vidimo mnogo specijalnih ponuda, tvrdeći da to obično nije ništa posebno.

- Specijalisti su tu da nestanu tokom večeri. Kada navedu 10 specijalnih ponuda, to nije posebno, primetio je u razgovoru za The Mail.