LJUBITELJI ČOKOLADE BIĆE VEOMA SREĆNI: Ako je jedete u kombinaciji sa ovim doživećete duboku starost
Čokolada, vino, kafa i čaj sadrže antioksidante polifenole, koji sprečavaju oštećenja ćelija.
Kada se ta komponenta aktivira, ona onde štiti od gasa koji kao "otpad" proizvode ćelije. Ovaj gas može da ošteti DNK i da dovede do oksidativnog stresa, koji ubrzava starenje, prenosi Dejli Mejl.
Takođe, povezuje se i sa zapaljenjem koje onda uzrokuje kancer i degenerativne bolesti poput Alchajmera.
Roditelji mislili da BEBA ima STOMAČNI VIRUS - 40 dana kasnije DEČAK PREMINUO nakon teške borbe za život
U ČEMU GREŠITE pri prekrivanju PODOČNJAKA ŠMINKOM? Ovaj korak mejkap artisti iz Los Anđelesa nikad ne zaboravljaju...
Polifenoli sami ne mogu da pobede ovaj štetni gas, ali kada se kombinuju sa cinkom, stvaraju takozvani mega kompleks.
Stručnjaci ističu da je cink kao suplement mnogo bezbedniji od bakra ili gvožđa, odnosno može da se toleriše u većim dozama kada dovodi zglavnom samo do mučnine i eventualne promene ukusa.
Posebno savetuju da se cink konzumira uz namirnice koje sadrže polifenole, koji ima dosta, recimo, u crvenom mesu.
Ono što bi svakako trebalo da izbegavate je alkohol koji poništava efekat cinka, što znači da ako želite da pijete vino, trebalo bi da kupite bezalkoholno.