thunderstorm with rain
12°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

MEKANA KAO DUŠA: Proverite zašto će vam za ovu punjenu pogaču tražiti komad više! (RECEPT)

15.01.2022. 08:00
Piše:
Srbija Danas
pogača
pogača / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic
Prste da poližete...

Ukoliko ste ljubitelj peciva, sigurni smo da ne biste imali ništa protiv da nekada hleb zamenite na primer preukusnom punjenom pogačom.

Kvalitetni sastojci osiguravaju i odličan ukus, a nema sumnje da će se svideti svim vašim ukućanima:

BUKVALNO ĆE SE SAMA OČISTITI: Ostavite ovu SMESU preko noći i rerna će vam SIJATI KAO NOVA! (VIDEO)

BUKVALNO ĆE SE SAMA OČISTITI: Ostavite ovu SMESU preko noći i rerna će vam SIJATI KAO NOVA! (VIDEO)

TEST OD 30 SEKUNDI: Evo kako da znate da li je vreme za MENJANJE JASTUKA! (VIDEO)

TEST OD 30 SEKUNDI: Evo kako da znate da li je vreme za MENJANJE JASTUKA! (VIDEO)

OPREZ! Ova namirnica je puna vitamina D, ali ako je svaki dan jedete, može da napravi HAOS u telu!

OPREZ! Ova namirnica je puna vitamina D, ali ako je svaki dan jedete, može da napravi HAOS u telu!

Potrebno je:

  • 300 ml. mleka
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500-550 gr brašna
  • malo soli
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 belance

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • 1 puna kašika kisele pavlake

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašičica ulja
  • 50 gr rendanog kačkavalja

pogača
pogača / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U lončić sipati malo mlakog mleka, dodati šećer i izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu, dodati jedno belance, a žumance ostaviti poklopljeno za premazivanje. 

U vanglu sipati ostatak mleka, dodati i nadošao kvasac, belance i ulje kao i malo brašna, pa izmešati. Dodati ulja, soli i ostatak brašna, da testo bude baš mekano.

Ostaviti ga pokriveno da naraste oko 30 minuta na toplom. Sto posuti brašnom i istresti testo. Izraditi ga rukama i formirati u loptu, pa je podeliti na dva jednaka dela. Izmešati sir i kačkavalj, zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razviti oklagijom za 2 cm debljine, pa je prebaciti u tepsiju obloženu pek papirom.

Premazati sa sirom, prekriti sa drugom polovinom razvijenog testa. Ostaviti pokriveno da odmori 20 minuta, pa premazati žumancetom u koji treba dodati kašičicu ulja i mleka i dobro izjednačiti. Premazati pogaču i prekriti je sa rendanim kačkavaljem.

Rernu uključiti na 220 stepeni C, peći 20 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta. 

Evo i kako se priprema:

 

Piše:
Srbija Danas
15.01.2022. 08:00