Ne zna se da li su UKUSNIJE ili LEPŠE: Bakin recept za ROLNICE-KIFLICE oduševiće svakog ljubitelja peciva - ne morate više da razmišljate šta ćete za DORUČAK
Miris pečenog peciva vratiće vas u detinjstvo
Rascvetane kiflice rolnice prema bakinom receptu mogu se jesti tople ili hladne, kao zakuska ili užina, posluženje ili brzi zalogaj koji nosite sa sobom na put. Svaka žena u knjizi recepata ima posebno mesto za kiflice sa sirom, jer je za njih vezuju uspomene i lepi trenuci provedeni sa najbližima.
Ne zna se da li je ovo pecivo lepše na oko ili na ukus. Vrlo su jednostavne za pripremu, a oduševiće svakoga.
Rezultati VEĆ ZA 4 DANA! Palenta DIJETA pomaže da IZGUBITE KILOGRAME u REKORDNOM ROKU, bez osećaja gladi
Ručak po receptu NAŠIH BAKA: Pileći paprikaš sa noklicama, jelo koje će vam ZAGREJATI DUŠU i vratiti vas u DETINJSTVO
Potrebno je:
- 20 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica sećera
- 250 ml mlakog mleka
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 3 kašike ulja
- 550 gr brašna
- so
- 150 gr sira
- kockica maslaca
- susam
- krupna so
Priprema:
U vanglu staviti kvasac, sećer i malo mleka, pa izmesati u testo i ostaviti da kvasac nadođe. Dodati ostatak mleka, pavlaku, ulje, brašno i so i zamesiti glatko testo. Testo treba biti srednje tvrdo. Pokriti krpom da odmori oko pola sata.
Obradite testo rukama i podelite na manje loptice, malo izmesiti, pa staviti na kraj i pokriti da odmore oko 15 minuta. Sir i maslac ili margarin dobro izjednačiti. Svaku lopticu razviti na stolu što tanje u pravougaonik, pa je premazati sirom i maslacom. Uviti u rolat i ređati u pleh.
Svaki rolat oštrim nožem iseći na koso gore-dole kao kiflice. Ostavit da porastu, pa premazati žumancetom i posuto susamom. Peći na 220 stepeni C oko 30 minuta.