Nakon što je pobedila karcinom, Maja Volk OVIM PROSTIM NAPITKOM jača imunitet: Priprema traje par minuta
Njen savet je da se ovo 'zdravlje u čaši' pije ujutru, na prazan stomak.
Poznata umetnica, scenaristkinja i borac za zdrav život, Maja Volk, pre nekoliko godina suočila se s ozbiljnom dijagnozom – rakom. Iako su prognoze lekara bile daleko od ohrabrujućih, danas Maja s ponosom može da kaže da je zdrava, vitalna i aktivna žena, koja je, kako sama kaže, zahvaljujući prirodi, zdravoj ishrani i pozitivnom duhu uspela da preokrene tok svoje sudbine.
Nakon što je prošla kroz sopstvenu zdravstvenu borbu, odlučila je da svoje znanje i iskustvo podeli sa drugima. Tako je u selu Babe, nedaleko od Beograda, osnovala Školu zdravlja, gde okuplja ljude željne znanja o prirodnoj medicini, zdravoj ishrani i emocionalnom balansu. Sa polaznicima otvoreno razgovara, deli korisne savete, ali ih i uči da prave domaće meleme, prirodne napitke i smutije, koje sama koristi svakog dana.
Za magazin HELLO!, Maja je otkrila recept za svoj omiljeni zeleni smuti, koji konzumira svakog jutra i koji, kako tvrdi, igra ključnu ulogu u jačanju njenog imuniteta i vitalnosti.
– Sve što je priroda iznedrila je dobro, ali ništa bez zelenila! – naglasila je Maja i potom podelila svoju specijalnu formulu zdravlja.
Recept Maje Volk za jutarnji zeleni smuti:
– Najpre iscedim grane celera i dobijeni sok sipam u blender. Zatim dodajem svo zelenilo koje pronađem u bašti – sve ono što raste spontano i divlje: koprivu, maslačak, detelinu, ruzmarin, lišće duda, lišće breze, divlje zelje, pa čak i jedan cvetić Dan i noć. Uz sve to, obavezno ide jedno veliko parče svežeg đumbira, banana, ceo limun, a često dodam i sezonsko voće, poput jagoda i borovnica. Dobijeni napitak je gust, pun ukusa i energije – a ja ga odmah popijem pola litra, rekla je Maja.
Za sve one koji nemaju pristup bašti ili divljem bilju, Maja ima jednostavniju verziju:
– Ko nema baštu, neka izmiksa bananu, ceo limun, pola blendera bebi spanaća, doda malo vode i komadić đumbira. I to je dovoljno da se dan započne snažno, čisto i osveženo – poručila je ova harizmatična profesorka u penziji.
Maja Volk zeleni smuti pije isključivo ujutru, jer smatra da je to najbolji trenutak za unošenje prirodnih enzima i hranljivih materija koje "bude telo" i čiste organizam još pre prvog obroka.