Napoleonova torta za 15 minuta, VIŠE OD MITA: Brza, kremasta i neodoljivo luksuzna poslastica
Ključ brze pripreme leži u korišćenju gotovog lisnatog testa.
Napoleonova torta je poznata po svojim slojevima hrskavog testa i bogatog kremastog fila, ali tradicionalna verzija zahteva sate pripreme, a mi vam nudimo da uživate za samo 15 minuta.
Sastojci
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 60 g brašna
- 60 g kukuruznog skroba
- 1 vanilin šećer
- 1 l mleka
- 100 g margarina
- 250 g šlaga
- 800 g gotovog testa
- 120 g suvih kajsija
- 120 g suvih brusnica/ voće možete po izboru.
U šlag dodajte šečer u prahu i umutite.
U šerpu razlupajte jaja i dodajte šećer, vanilin šećer, brašno, kukuruzni skrob i dobro umutite na ringli dok se smesa ne sjedini. Zatim postepeno dodajte mleko i nastavite da mutite.
U smesu dodajte margarin i ručno mutite, a potom prekrijte i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Kada se smesa ohladi, još jednom umutite i u šlag dodajte dve kašike smese. Zatim obe smese sjedinite i umutite.
U pleh sipajte smesu kako biste prekrili dno.
Razvijte testo na papiru za pečenje i isecite na tranke trake. Poređajte u pleh i pecite u rerni na 180 C na 15 minuta.
Trakice pocnite da ređate na fil u pleh, a potom dodajte još jedan red fila i pospite suvo voće preko. Zatim ređajte još jedan red testa, pa fil, pa suvo voće, a potom opet testo, fil i providnom folio prekrijte.
Ostavite da odstoji u frižideru dva sata.
Nakon dva sata izvadite i sa ostatkom fila premažite ivice, a ostatke testa izmrvite i pospite preko.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Cookrate- Srpski.