OTKRIVAMO: Koliko DUGO sme hrana da stoji u frižderu pre nego što je proglasimo "NEJESTIVOM"?
Držite se ovih pravila.
Kako da znate kada je krajnje vreme da napravite čistku u frižideru, a šta je poželjno da pojedete koliko još danas?
Ako je temeperatura u vašem frižideru 4°C ili niže, evo koji je rok trajanja namirnicama.
ODLIČNO ZA TRUDNICE: Orašasto voće je IZVOR ANTIOKSIDANATA i najbolje za zdravo srce!
Lako i efikasno: Rešite se STRESA pomoću ovih 6 namirnica
ŠOK! Nećete verovati šta se sve nalazi u vodi sa česme
Salate - salate od jaja, piletine, šunke, tunjevine, i makaroni - držati 3 do 5 dana
Viršle - otvoreno pakovanje - držati 1 nedelju
Viršle - neotvoreno pakovanje - držati 2 nedelje
Meso - otvoreno pakovanje ili mleveno - držati 3 do 5 dana
Meso - neotvoreno pakovanje - držati 2 nedelje
Sirova slanina - držati 7 dana
Sirova kobasica od piletine, ćuretine, svinjetine ili govedine - držati 1 do 2 dana
Pljesakvice i drugo mleveno meso (govedina, ćuretina, teletina, svinjetina, jagnjetina i njihove mešavine) - držati 1 do 2 dana
Sirova i pečena govedina, teletina, jagnjetina i svinjski odresci - držati 3 do 5 dana
Sirova piletina ili ćuretina u komadu - držati 1 do 2 dana
Sirovi komadići piletine i ćuretine - držati 1 do 2 dana
Čorbe i variva - sa povrćem i mesom - držati 3 do 4 dana
Kuvano meso - držati 3 do 4 dana
Ova pravila ishrane morate da poštujete ako bolujete od usporenog rada štitne žlezde!
URINARNA INKONTINENCIJA: Posledice i lečenje NEKONTROLISANOG mokrenja
BOLESNA JETRA, BUBREZI: Evo kako da prepoznate BOLEST prema znacima na nogama!
Pohovani pileži komadići - držati 3 do 4 dana
Pica - držati 3 do 4 dana
Kada je reč o ostacima hrane, pridržavajte se sedmodnevnog pravila - lako kvarljivu hranu bacite nakon sedam dana.