Četvrtak 07. dec 2023.
beli luk

OVA VODA JE NAJMOĆNIJI BORAC PROTIV BOLESTI: Pijte ovaj napitak 7 dana i gledajte kako će se telo preporoditi (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Voda od belog luka učiniće čuda za vaš organizam

Belolučna voda jača imuni sistem i čisti telo od toksina, a veoma moćno deluje i protiv svih vrsta upala - virusnih, gljivičnih i bakterijskih. Smatra se jednim od najačih prirodnih lekova.

Kako da pripremite belolučnu vodu

Očistite jedan čen belog luka i isecite ga uzdužno, ubacite ga u vodu, poklopite tanjirićem i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 24 sata. Za to vreme će beli lut otpustiti sastoje u vodu. Vodu popijte, a polivine čena sačuvajte. Ponavljate ovaj postupak barem sedam puta u toku jednog meseca. Najbolje bi bilo da napitak pijete prosečno dva puta nedeljno.

GLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU

GLUMICA ZAPOČINJE DAN SA KAFOM I OVIM NEOBIČNIM DODATKOM: Nikad lakše do kože bez bora i ZDRAVIH KOSTIJU

DORUČAK KOJI OPORAVLJA CELO TELO: Jede se 3 puta nedeljno, izbacuje nakupljene toksine i topi masne naslage! (RECEPT)

DORUČAK KOJI OPORAVLJA CELO TELO: Jede se 3 puta nedeljno, izbacuje nakupljene toksine i topi masne naslage! (RECEPT)

Ovaj napitak nabildovaće vaš imuni sistem, očistiće telo od nagomilanih otrova i delovaće preventivno na niz oboljenja, među kojima su visok krvni pritisak, upale, grip, virusi i bakterije, ali i najteža oboljenja poput kancera.

Proklijali beli luk

Možda niste znali, ali proklijali beli luk je još zdraviji u odnosu na običan, jer je jači antioksidans. Njegova protivupalna i antikancerogena svojstva, kao i moćno dejstvo koje ima na očuvanje kardiovaskularnog sistema su još jača u klicama belog luka.

beli luk
beli luk
Foto: Profimedia

Neke biljke kao što je krompir nisu zdrave kada proklijaju, jer tada ispuštaju određene toksine, ali to nije slučaj sa belim lukom. On je najzdraviji kad proklija, jer tada postiže svoj pun potencijal i nutritivne vrednosti.

Dakle, slobodno ostavite beli luk da proklija, a zatim ga koristite. Evo i kako.

Polovine čena koje su vam ostale iz vode, odmah stavite u tanjirić i poklopite. čašom. Ostavite na sobnoj temperaturi. Na taj način ćete stvoriti uslove sliče staklenoj bašti i beli luk će vrlo brzo pustiti klice. Proklijali beli luk najbolje je da koristite u svežem stanju, tako što ćete ga dodati u salate, napitke ili posuti preko jela.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd