PITA SA ŠAMPINJONIMA po Cecinom receptu - Evo šta pevačica jede za ručak, poučena majčinim savetima
Ovo je njen izbor za glavni obrok.
Svetlana Ceca Ražnatović poznata je po raskošnom glasu i impozantnoj karijeri. Svojim veštinama u kuhinji se ne diči, ali se ponekad lati spremanja.
Donosimo vam njen recept za pitu sa šampinjonima. Najviše ju je konzumirala tokom posta, ali i van njega važi za hrskav i hranljiv obrok.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- dva praziluka
- 500 g šampinjona
- ulje
- začini
Priprema:
Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša, potom u to dodajte pečurke i začine. Trebalo bi da se dinsta dok tečnost ne ispari.
Kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama.
Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni. Prijatno!
Sličan recept možete pronaći na snimku ispod.
Srbija Danas/Blic/Ivana Mikić/Prenela S.P.