Ako ste pomislili da posni kolači nisu naročito ukusni, grdno ste se prevarili. Ovaj recept dokazuje ono o čemu vam govorimo.
Sastojci za patišpanj:
- 120 ml ulja
- 250 ml gazirane vode
- 200 g šećera
- kašika marmelade od kajsija
- 250 g brašna
- 3 kašike kakao praha
- kašičica sode bikarbone
- kašičica cimeta
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 150 g marmelade o kajsija
- 100 g posne crne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U odgovarajući sud sipajte mineralnu gaziranu vodu, ulje, šećer i marmeladu. U drugom sudu sjedinite brašno, kakao, cimet, bikarbonu sodu i so. Suve sastojke sipajte u tečne i sve zajedno umutite mikserom.
Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25 minuta.
Kada kolač izvadite iz rerne, dok je još vruć, premažite marmeladom, a nakon toga i otopljenom čokoladom koju ste sjedinili sa uljem. Isecite na parčiće i poslužite. Prijatno!
@minjinakuhinjica Posno medeno srce, kolač koji se tradicionalno kod nas sprema za vreme posta. Pored toga što je posno i ukusno, sprema se ultra brzo, pa eto par razloga da spremite ovaj kolač ako do sada niste, a i ako jeste, taman da se podsetite. Sve namirnice sam kupila u prodavnici Proleter, a i sve ostalo što mi je potrebno za praznike. Kod mene vam je to uvek na vreme, a i želim da izbegnem gužvu, a pored gužve i sneg koji najavljuju u narednim danima😅 Potrebno: 🔹️250 ml mineralne gazirane vode 🔹️120 ml TO! ulja 🔹️200 g smeđeg šećera 🔹️1 kašika marmelade od kajsija 🔹️250 g TO! brašna, meko T-400 🔹️3 kašike kakao praha 🔹️1 kašičica sode bikarbone 🔹️1 kašičica cimeta 🔹️¼ kašičice soli Glazura: 🔹️150 g marmalade od kajsija 🔹️100 g posne crne čokolade 🔹️2 kašike TO! ulja Priprema: U odgovarajući sud sipajte mineralnu gaziranu vodu, ulje, šećer i marmeladu. U drugi sud sjedinite brašno, kakao, cimet, bikarbonu sodu i so. Suve sastojke sipajte u tečne i sve zajedno umutite mikserom. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C, 25 minuta. Glazura: Kada kolač izvadite iz rerne, dok je još vruć, premažite marmeladom, a nakon toga i otopljenom čokoladom koju ste sjedinili sa uljem. Isecite na parčiće i poslužite. #fyp #foryoupage #foryoupage #foryou #posno #posnomedenosrce #medenosrce #minjinakuhinjica #chocolatecake #cokolada #vegetarian ♬ original sound - MinjinaKuhinjica