Posno MEDENO SRCE - Recept za poslasticu svačijeg detinjstva, oduševiće vas svojom sličnošću sa kupovnim slatkišem
Svi smo kao mali obožavali medena srca, pogotovo ona domaća.
28.03.2025.
08:45
Komentari (0)
Medeno srce slatkiš je svačijeg detinjstva, a kada ga pripremite na postan način dobija posebnu draž. Ispratite brzinski recept i uživajte!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 250 g šećera
- kašika kakaoa
- kašika cimeta
- kašičica sode bikarbone
- 120 g džema po izboru (najbolje od kajsije)
- 3 dl kisele vode
- 50 ml ulja (ukoliko postite na vodi, izbacite ovaj sastojak)
- čokolada
Priprema:
Pomešajte sve sastojke i lepo umutite mikserom. Smesu podelite na dva dela.
Prvi deo izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 160 stepeni.
Premažite džemom, pa prelijte drugom polovinom i nastavite da pečete još 25 minuta. Na vrh rasporedite istopljenu čokoladu. Prijatno!