Počastite se ČUPAVCIMA na vodi - Poslastica za ljubitelje kokosa oduševljava sve koji je probaju, gotova za MANJE od pola sata
Uz ovaj recept vreme posta će proleteti!
05.03.2025.
10:22
Komentari (0)
Čupavci su definitivno jedan od najpopularnijih kolača, a svojim mirisom vraćaju u detinjstvo i sećanje na bakinu kuhinju. U nastavku vam predstavljamo recept za njihovu posnu verziju.
Sastojci za biskvit:
- 250 g brašna
- 50 g griza
- kesica praška za pecivo
- 130 g šećera
- vanilin šećer
- 300 ml vode
- kašičica sirća
Za fil:
- 200 ml vode
- 40 g kakao praha
- 130 g šećera
- kokosovo brašno
Priprema:
Prosejte brašno i griz, pa promešajte sa praškom za pecivo, vanilin šećerom i šećerom. Postepeno dodajte vodu i ručno mešajte.
Ubacite sirće u smesu, te nastavite da mešate. Izlijte je u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za fil promešajte kakao, šećer i vodu. Kuvajte ga dok se sastojci ne sjedine, zatim sačekajte da se ohladi.
Biskvit izrežite na kocke, umačite najpre u čokoladni preliv, pa u kokos. Prijatno!