Prava slatka bomba! Posni KOLAČ SA JABUKAMA kao iz poslastičarnice mami ukusom, gotov za manje od pola sata
Kolač primamljivog izgleda i još boljeg ukusa koji ćete poželeti da spremite odmah nakon čitanja!
Jabuke idu uz sve, a odlične su za posne dane. Slatkiš njima obogaćen odličan je za prelazni period između zime i proleća.
Sastojci za koru:
- 170 g posnog margarina
- 250 g brašna
- 6 kašika hladne vode
- prstohvat soli
Za nadev:
- 700 g jabuka
- 4 kašike šećera
- kašičica cimeta
- sok i kora limuna
- 3 kašike gustina
- nekoliko kašika džema
- šećer u prahu
Priprema:
Izgnječite margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi. Dodajte prstohvat soli i brašno, ali postepeno. Pomalo sipajte vodu i sve sjedinite.
Testo stavite u kesu, a zatim u frižider dok pripremate nadev.
Jabuke isecite na kockice ili kriške. Pospite sokom od limuna, njegovom narendanom korom i kašičicom cimeta. Dodajte šećer i gustin na vrh, pa sve pomešajte.
Na pobrašnjenoj površini testo presecite na pola, pa svaki deo razvijte oklagijom.
Nauljite kalup za pečenje, stavite jedan deo testa, preko njega nadev i prekrijte drugim delom testa. Na vrhu napravite rezove kako bi izlazila para.
Pecite 40 minuta na 170 stepeni. Dok je topao, premažite džemom od kajsija i pospite šećer u prahu. Prijatno!