Manastirski kolač NA VODI sa pekmezom i orasima - Recept za posnu poslasticu pravo iz bakine kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Donosimo vam recept koji je po meri monaha, a ni vas neće razočarati.
07.03.2025.
17:14
Komentari (0)
Idealan kolač na vodi mora biti i ukusan, a ovaj ispunjava sva očekivanja. Ispratite postupak pripreme u nastavku i uživajte.
Sastojci:
- 4 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike seckanih oraha
- 4 kašike marmelade po želji
- 2 kašike šećera
- prašak za pecivo
- 400 ml mlake vode
- 20 kašika brašna
- malo cimeta
Za premazivanje:
- 4 kašike pekmeza
- 4 kašike seckanih oraha
Priprema:
Pomešajte vodu, šećer i marmeladu. Zatim dodajte orahe, cimet, prašak za pecivo i brašno. Umutite mikserom.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Odozgo namažite pekmez, pa pospite orahe. Kada se ohladi isecite na kocke. Prijatno!