Права слатка бомба! Посни КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА као из посластичарнице мами укусом, готов за мање од пола сата
Колач примамљивог изгледа и још бољег укуса који ћете пожелети да спремите одмах након читања!
Јабуке иду уз све, а одличне су за посне дане. Слаткиш њима обогаћен одличан је за прелазни период између зиме и пролећа.
Састојци за кору:
- 170 г посног маргарина
- 250 г брашна
- 6 кашика хладне воде
- прстохват соли
За надев:
- 700 г јабука
- 4 кашике шећера
- кашичица цимета
- сок и кора лимуна
- 3 кашике густина
- неколико кашика џема
- шећер у праху
Припрема:
Изгњечите маргарин који је претходно стајао на собној температури. Додајте прстохват соли и брашно, али постепено. Помало сипајте воду и све сједините.
Тесто ставите у кесу, а затим у фрижидер док припремате надев.
Јабуке исеците на коцкице или кришке. Поспите соком од лимуна, његовом наренданом кором и кашичицом цимета. Додајте шећер и густин на врх, па све помешајте.
На побрашњеној површини тесто пресеците на пола, па сваки део развијте оклагијом.
Науљите калуп за печење, ставите један део теста, преко њега надев и прекријте другим делом теста. На врху направите резове како би излазила пара.
Пеците 40 минута на 170 степени. Док је топао, премажите џемом од кајсија и поспите шећер у праху. Пријатно!