few clouds
16°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRAVE DOMAĆE PUSLICE, tope se u ustima: Uz ovaj recept svaki put ispadnu savršeno!

25.11.2022. 08:35
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Za ovaj desert je potrebno malo veštine, a uz ovaj recept ne postoji šansa da pogrešite

Potrebno je:

  • 3 belanca
  • 120 gr prah šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 puna kašika gustina
  • 50 gr čokolade sa rižom
BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema

BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema

PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)

PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom (mutiti 10 minuta) dodati sirće i na kraju gustin. Sve izjednačiti, pa kašikom ubaciti u kalup sa špricom, pa na dno tepsije praviti mali krug. 

Staviti malo čokolade pa opet špricom pokriti praveći krug. Tepsiju obložiti pek papirom. Peći na 100-150 stepeni C oko sat vremena. 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Moraju da se osuše i kad ih pritisnete prstima  da se mrve.

 

Piše:
Srbija Danas
25.11.2022. 08:35