Puž pitice sa PAPRIKOM, PEČENICOM i sirom - Nema ukusnijeg koktel peciva idealno za užinu ili kada se najave gosti
Jednostavano i hranljivo pecivo puno različitih sastojaka.
Danas vam predstavljamo recept za veoma interesantne, dekorativne i ukusne puž pitice.
Sastojci:
Za testo
- 1 čaša od 200 ml jogurta
- 1 čaša od 200 ml vode
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 30 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- Od 650 do 700 g brašno T- 400 glatko
Fil:
- 150 g putera ili margarin za premazivanje ,a možete koristiti i domaću mast
- 200 g sira
- 200 g ili oko 2 do 3 crvene paprike
- 1 veza peršuna
- 250 g suvog mesa- pečenica, suvi vrat ili šunke
- 100 g semena susama
- 100 g semena lana
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Potrebno je 200 ml jogurta, 200 ml vode, 30 grama kvasca jednu kašičicu, šećera, 100 ml ulja i dodajte nekolio kašika brašna. Sve dobro razmutite i dodajte još 2 kašike brašna i onda promešajte. Zatim dozirajte brašno dok ne dobijete glatko testo, trebaće vam oko 650 do 700 grama brašna.
Iznesite ga na površinu sa brašnom i mesite dok ne bude glatko, a zatim testo podelite na dva dela i ostavite da odstoji nekih 20 minuta.
Jedno testo uzmite i dobro ga rasklagijajte preko cele radne površine, a zatim ga premažite omakšalim margarinom, zatim dodajte sir, svežu crvenu papriku iseckanu sitno i na kraju suvo meso, pečenica, suvi vrat po ukusu.
Zatim sve zavijte u rolat, čvrsto. Rolat secite na dva centimetra i svaki komad rolata umačite u susam ili lan po ukusu. Zatim ga prenesite u pleh obložen pek papirom i spljeskajte ga (pogledajte uputstvo na videu u nastavku).
Isto uradite i sa drugim delom testa.
Premažite svaki pužić sa jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta i na 180 stepeni 15 minuta.
Detaljnije na videu u prilogu kanala Kuhinja Valentina Mašković gde možete pronaći mnogo zanimljivih i kvalitetnih recepata.