Пуж питице са ПАПРИКОМ, ПЕЧЕНИЦОМ и сиром - Нема укуснијег коктел пецива идеално за ужину или када се најаве гости
Једноставано и хранљиво пециво пуно различитих састојака.
Данас вам представљамо рецепт за веома интересантне, декоративне и укусне пуж питице.
Састојци:
За тесто
- 1 чаша од 200 мл јогурта
- 1 чаша од 200 мл воде
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 30 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 кашичице соли
- Од 650 до 700 г брашно Т- 400 глатко
Фил:
- 150 г путера или маргарин за премазивање ,а можете користити и домаћу маст
- 200 г сира
- 200 г или око 2 до 3 црвене паприке
- 1 веза першуна
- 250 г сувог меса- печеница, суви врат или шунке
- 100 г семена сусама
- 100 г семена лана
- 1 јаје за премазивање
Припрема:
Потребно је 200 мл јогурта, 200 мл воде, 30 грама квасца једну кашичицу, шећера, 100 мл уља и додајте неколио кашика брашна. Све добро размутите и додајте још 2 кашике брашна и онда промешајте. Затим дозирајте брашно док не добијете глатко тесто, требаће вам око 650 до 700 грама брашна.
Изнесите га на површину са брашном и месите док не буде глатко, а затим тесто поделите на два дела и оставите да одстоји неких 20 минута.
Једно тесто узмите и добро га расклагијајте преко целе радне површине, а затим га премажите омакшалим маргарином, затим додајте сир, свежу црвену паприку исецкану ситно и на крају суво месо, печеница, суви врат по укусу.
Затим све завијте у ролат, чврсто. Ролат сеците на два центиметра и сваки комад ролата умачите у сусам или лан по укусу. Затим га пренесите у плех обложен пек папиром и спљескајте га (погледајте упутство на видеу у наставку).
Исто урадите и са другим делом теста.
Премажите сваки пужић са јајетом и пеците у загрејаној рерни на 200 степени 10 минута и на 180 степени 15 минута.
Детаљније на видеу у прилогу канала Кухиња Валентина Машковић где можете пронаћи много занимљивих и квалитетних рецепата.