Recept za PIROŠKE - Hrskave spolja, a mekano testo iznutra, brzo i jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan
Možete ih filovati po ukusu i birati slatke ili slane priloge.
18.01.2025.
15:41
Komentari (0)
Predstavljamo vam recept za piroške. Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se prave.
Sastojci:
- 1 kg brašna T-400 glatko (100 do 150 grama)
- 100 ml vode
- 100 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 20 do 25 grama kvasca, 2 kašičice brašna
Pomešajte tečne sastojke, kvasac i 2 kašike brašna, ostavite da kvacac nabubri.
Zatim dodajte:
- 3 jaja
- 180 grama ili čaša kiselog mleka - može i grčki jogurt
- 300 grama mrvljenog tvrđeg sira
- 1,5 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica alkoholnog ili jabukovog sirćeta
Postepeno dodajte brašno i zamesite testo srednje čvrstine glatko. Zamešeno testo stavite u vrećicu i ostavite u frižideru 1 sat.
Nakon toga testo istanjiti na 1 cm debljine, izrežite i pržite na vrelom ulju bez daljeg mirovanja testa. Pržite na vrelom ulju i odlažite na rešetkastu podlogu da se dobro ocede i budu hrskave.
Detaljnije o receptu pogledajte na kanalu Kuhinja Valentina Mašković i videu u nastavku.