Recept za POSNE ČUPAVCE sa kokosom i čokoladom - Jedan sastojak daje im neodoljivu aromu, bićete oduševljeni ukusom
Evo jednog predloga za posnu poslasticu koju svi vole.
Predstavljamo vam recept za divnu posnu poslasticu. Ukoliko volite popularne čupavce sa čokoladom i kokosom, evo posne zamene za recept bez mleka i jaja.
Postupak i sastojci su u nastavku.
Sastojci
Biskvit:
- kora i sok od 1 pomorandže
- 200 ml gaziranog soka, đus od pomorandže
- 20 kašika šećera
- 25 kašike ulja
- 1 vanilin šećer
- 30 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Ako vam je smesa gušća i ne možete da je dobro razbijete žicom (što zavisi od kvaliteta brašna ili od veličine kašike) dodajte još malo soka. Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 do 25 minuta.
Preliv za umakanje:
- 200 ml soka od narandže negazirani
- 200 g šećera
- sok od 2 pomorandđže
- 250 g posnog margarina
- 100 g posne čokolade
- 50 g kakaa u prahu
Pustite da proključa i da se se lepo sjedini. Izrežite biskvit na kocke, veličine koja vama odgovara. Svaku kocku dobro umočite u preliv pa uvaljajte u kokos.
Potrebno vam je 150 do 200 g kokosa za umakanje.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković.