POSNA slana torta: Jednostavna i brza priprema, koja će izazvati oduševljenje, a ukusu niko neće odoleti
Osim što je prilagodljiva različitim ukusima, lako se i priprema.
19.03.2025.
14:23
Komentari (0)
Posna slana torta je idealno predjelo ili glavno jelo za sve koji poste.
Sastojci
- Tost hleb
- 2 sardine sa povrćem
- 125 g posnog margarina
- 300 g posnog majoneza
- 300 g krupno mlevenog kikirikija
- 4 sitno iseckana kisela krastavčića
U posudu izgnječite margarin i dodajte majonez, a potom sve zajedno dobro umutite. Dodajte kisele krastavčiće i kikiriki, a potom sve dobro promešajte da se sastojci sjedine.
U pleh poređajte tost, a onda premažite fil i preko stavite još jedan red tosta. Zatim, premažite sardine sa povrćem i još jedan red tosta, a zatim još jedan red fila.
Preko pospite sitno seckan kikiriki i kisele krastavčiće, a potom ostavite u frižideru da se prohladi.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Emilina Kuhinja.