clear sky
21°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Praznična ROLAT PLETENICA koja će vas opčiniti MIRISOM i ukusom - Dodaje se suvo grožđe i PLAZMA, svi će tražiti PARČE više

27.12.2023. 09:23
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Vrlo je jednostavna za pripremu, a od vašeg ukusa zavisi da li ćete je pripremiti u obliku venčića ili baš kao pletenicu. Nema ništa lepše nego kada za doručak poslužite domaće pecivo koje ne samo da je ukusno, nego i prelepo izgleda.

Potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • 300 ml mleka
  • 1 žumance
  • 1 jaje
  • malo ulja
  • 3 kašike korica limuna
  • 550-600 gr brašna
  • 100 gr suvog grožđa
  • 150 gr ml oraha
  • 50 gr ml plazme
  • šećer po ukusu
  • 2 kašike džema od kajsija
NAJVIŠE PRETRAŽIVAN RECEPT na NETU! Baka Jela danas sa nama pravi KOLAČ SA JABUKAMA - NAJLAKŠA i NAJBRŽA priprema! bakina kuhinja

NAJVIŠE PRETRAŽIVAN RECEPT na NETU! Baka Jela danas sa nama pravi KOLAČ SA JABUKAMA - NAJLAKŠA i NAJBRŽA priprema!

Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera - Uopšte ne gojeana ivanović

Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera - Uopšte ne goje

Priprema:

U šoljicu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šecera. U vanglicu sipati toplo mleko, dodati kvasac, ulje, koricu limuna, brašno i zamesiti mekše testo glatko. Pokriti da naraste pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik. Izmešati mlevene orahe i plazmu, dodati 200 ml mleka toplog. Podeliti na pola.

Premazati sa džemom od kajsija pa premazati mlevene orahe. Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto pa drugu rolnicu staviti na sredinu i uviti u pletenicu i staviti u pleh. Kad poraste premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni C 50 minuta.