Ribanac iz rerne: PODVARAK iz snova, savršeno zapečen, sočan i ukusan obrok koji će vas osvojiti na prvi zalogaj
Idealan recept za brz ručak ili večeru, a uz to je bogate teksture, savršeno začinjen i na sve to zapečen.
Ribanac iz rerne je jedan od onih obroka koji nas podsećaju na domaću kuhinju, bogatstvo ukusa i jednostavnost pripreme.
Sastojci
Marinada
- 1 kg svinjskog paunfleka
- 3 kašičice suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica čilija u prahu
- 6 čena iseckanog belog luka
- 50 ml ulja
Pomešajte sastojke i bez ulja u tiganju propržite 20 minuta.
- 2 izrendane šargarepe
- 1 glavica iseckanog crnog luka
- 1 kg ribanca
- 100 g pirinča
- 1 l vode
U isti tiganj sipajte šargarepu i crnog luka da se prodinsta na srednjoj temperaturi.
Iscedite ribanac i dodajte u tiganj da se prži 15 minuta uz povremeno mešanje. Zatim, dodajte pirinač i nastavite dinstanje uz mešanje da se svi sastojci sjedine.
Začinite po ukusu crvenom papriom i biberom, promešajte, a potom dodajte malo vode da se sve lepo sjedini.
Zagrejte rernu na 200 C.
U pleh ravnomerno rasporedite fil, a potom dodajte i marinirano meso. Zatim dodajte vodu, da lepo prelijete.
Pecite 35 minuta da se lepo zapeče.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuhinja Valentina Mašković.