SAD JE PRILIKA! Napravite džem od jagoda za manje od sat vremena, brzo i lako, a ukus je nezaboravan
Uživajte u omiljenom voću i van sezone, a može se dodavati i u poslastice.
06.06.2025.
10:54
Komentari (0)
Sezona jagoda je u punom jeku. Iskoritstite je maksimalno i pripremite džem u kojem možete uživati i van sezone.
Za količinu od 4 do 5 teglica, biće vam potrebno:
- 3 kg ocistenih i opranih jagoda
- 2 kg i 100 gr šećera
Očistimo jagode, stavimo u veliku šerpu i pošećerimo ih, da odstoje vise od 30 minuta, može i preko noći, da puste sok.
Šepru prebacimu na šporet na najjaci stepen da provri, pa onda na umerenu temperaturu.
Za oko 30 do 40 minuta imamo gotov džem. Treba se naglasiti da se džem peni i da je potrebno vaditi penu. Otprilike kad nema vise pene, dzem je gotov.