PALAČINKE IZ RERNE: Zaboravite na tiganj i stajanje uz šporet, jer su ukusnije od običnih - Gotove za 15 minuta
Garantujemo da će tradicionalni način pripremanja ove poslastice otići u zaborav, kada budete isprobali ovaj recept.
Da li ste se nekada zapitali, šta je to što biste brzinski mogli da spremite i pojedete kada vam padne šećer? Ako jeste, donosimo vam recept zvani "palačinke iz rerne".
Od sastojaka vam je potrebno ono što, verujemo već imate kod kuće u svom frižideru, odnosno kuhinji. Obećavamo, jednom kada budete spremili ovakve palačinke, stajanje za šporetom i besumučno okretanje palačinaka u tiganju, postaće daleka istorija.
Šta vam je potrebno od sastojaka:
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- prsohvat šećera
- vanilin šećer 1 kesica
- mleko 500ml
- ulje 2 kašike
- brašno 250g
- prašak za pecivo 1/2 kesice
Kao što vidite, od sastojaka vam je potrebno sve ono što zasigurno imate u svojoj kuhinji. Ništa skupo, ništa neobično, naprotiv.
A kada je reč o postupku pripreme, on je još jednostavniji.
Prvenstveno treba umutiti tri jajeta sa prstohvatom soli, prstohvatom šećera i vanilin šećerom. U tako umućenu smesu, dodajte 2 kašike ulja, i 500ml mleka (da li biljnog ili životinjskog porekla, na vama je, dakle po želji). Kada dobijete ujednačenu smesu, dodajte suve sastojke - 250g brašna i 1/2 praška za pecivo. Ukoliko volite, možete narendati malo kore limuna i dodati cimet, to će dati posebnu neodoljivu notu zbog koje će vam nepca biti zahvalna, a cela kuća mirisna.
Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni i u pleh (u koji ste prethodno stavili pek-papir) izlijte smesu. Vreme pečenja je oko 15 minuta, mada svako od vas najbolje poznaje svoju rernu.
Nakon što izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohladi (par minuta) i sve je spremno za aranžiranje, a potom i konzumiranje. Neka od ideja za posluženje, jeste kombinacija krema, keksa i voća, ali i meda, cimetom i orasa. Na vama je da pustite "mašti na volju".
Obavezno nam u komentarima pišite da li ste isprobali recept i kako vam se čini. Do tada, prijatno.