SATARAŠ je nezaobilazno letnje jelo koje se priprema za TREN - Zdrav i jeftin ručak pun vitamina
Jeste da je napolju pakleno vruće ali to nas neće sprečiti da danas pripremimo odlično starinsko jelo – najukusniji sataraš. Imamo najbolji recept.
Sataraš je jedno od onih jela koje miriše na leto i detinjstvo. Šaren, sočan i lagan, priprema se od svežeg povrća – najčešće paprike, paradajza, crnog luka i po želji tikvica – i savršen je kao lagani ručak ili prilog uz meso. Ovaj starinski recept obožavale su naše bake, jer se pravi brzo, jeftin je, a puni kuću neodoljivim mirisom domaće kuhinje. Bilo da ga jedete uz krišku hleba ili pored pečenog mesa, sataraš je pravi kralj letnje trpeze.
Potrebno je
2 glavice veće crnog luka
7-8 svežih paprika
2 veća paradajza
ulja i soli
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk pa dodati isečenu papriku i pržiti da omekne.
Kad se i paprika isprži dodati oljušten i cečen paradajz i kuvati još 5-6 min da tečnost ispari.
Posoliti i sataraš je gotov.