САТАРАШ је незаобилазно летње јело које се припрема за ТРЕН - Здрав и јефтин ручак пун витамина
Јесте да је напољу паклено вруће али то нас неће спречити да данас припремимо одлично старинско јело – најукуснији сатараш. Имамо најбољи рецепт.
Сатараш је једно од оних јела које мирише на лето и детињство. Шарен, сочан и лаган, припрема се од свежег поврћа – најчешће паприке, парадајза, црног лука и по жељи тиквица – и савршен је као лагани ручак или прилог уз месо. Овај старински рецепт обожавале су наше баке, јер се прави брзо, јефтин је, а пуни кућу неодољивим мирисом домаће кухиње. Било да га једете уз кришку хлеба или поред печеног меса, сатараш је прави краљ летње трпезе.
Потребно је
2 главице веће црног лука
7-8 свежих паприка
2 већа парадајза
уља и соли
Припрема:
На уљу пропржити сецкан црни лук па додати исечену паприку и пржити да омекне.
Кад се и паприка испржи додати ољуштен и цечен парадајз и кувати још 5-6 мин да течност испари.
Посолити и сатараш је готов.