clear sky
12°C
15.05.2024.
Beograd
eur
117.1155
usd
108.571
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SAVRŠENA POSLASTICA: Ako niste probali, obavezno napravite SUTLIJAŠ SA PUDINGOM, ukus mu je carski, a lako se pravi

20.11.2022. 08:33
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Još od detinjstva mnogima je omiljena poslastica sutlijaš.

Potrebno je:

  • 200 gr pirinča
  • 200 ml mleka
  • 300 ml vode
  • 50 gr suvog grožđa
  • 2 štangle bele čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • šećer po želji
  • 1 puding od vanile
  • malo cimeta
ZABORAVITE NA OBIČNE POSNE PITE, OVAJ RECEPT SVI TRAŽE: Hrskav i sočan obrok za PAMĆENJE (RECEPT)

ZABORAVITE NA OBIČNE POSNE PITE, OVAJ RECEPT SVI TRAŽE: Hrskav i sočan obrok za PAMĆENJE (RECEPT)

OMILJENI DOMAĆI KOLAČ - Napravite ukusno testo OBOGAĆENO VOĆEM po bakinom receptu (VIDEO)

OMILJENI DOMAĆI KOLAČ - Napravite ukusno testo OBOGAĆENO VOĆEM po bakinom receptu (VIDEO)

Priprema:

Pirinač oprati u nekoliko voda pa ga  naliti vodom da se skuva. 

Dodati pred kraj mleko, vanilin i šećer i ostaviti da tečnost ispari. Dodati suvo grožđe potopljeno u rum i čokoladu da se istopi.

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

 Skuvati puding u 300 ml mleka, zasladiti po želji pa ga izmešati sa pirinčem. Razliti u činije i služiti sa malo cimeta.