Slane PALAČINKE iz RERNE: Savršeno kremaste i hrskave, brz i ukusan, a zdrav obrok za svaku priliku
Umesto tradicionalnih palačinki, ove u rerni su mnogo laganije i čine obrok zdravijim, ali bez kompromisa po pitanju ukusa.
Slane palačinke iz rerne su idealan obrok za svaku priliku.
Bilo da tražite brzu večeru ili posnu užinu, ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnom pripremom i fantastičnim ukusom.
Savršeno kremaste i hrskave, ove palačinke će postati vaš novi omiljeni recept.
Sastojci
- 4 jaje
- 1 jogurt
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 100 ml mleka
- Malo ulja
- Malo soli
- Rendani kačkavalj
- 6 kolutića spanaća
Umutite smesu za palačinke od dva jaja, mleka, brašna, ulja i soli. Zatim zamesite gušće, da bi razbili grudvice.
U tiganj ispecite palačinke.
Pomešajte jedno jaje sa sirom, spanaćom i kačkavaljem i dobro sjedinite. Zatim, premažite svaku palačinku i ređajte u pleh.
Zatim jedno jaje umutite sa rendanim kačkavaljem, čašom jogurta i kiselu pavlaku i mlekom. Sve lepo sjedinite, a zatim prelijte palačinke.
Pecite u rerni na 220 C 30 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.