Torta Beli anđeo sa malinama: Savršen spoj osvežavajuće voćne arome i kremaste teksture, BEZ PEČENJA
Probajte ovaj recept i uživajte u savršenom spoju voćne svežine i kremaste teksture.
Torta Beli anđeo sa malinama je jedan od omiljenih deserata koji osvaja svojim osvežavajućim ukusom i prelepim izgledom.
Sastojci
- 1 l mleka
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 8 kašika šećera
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g bele čokolade
- 200 g mleka u prahu
- 200 g mlevenih pečenih lešnika
- 600 ml slatke pavlake
- 180 g kisele pavlake
- 300 g malina
- 1 pakovanje rozen korica
Za dekoraciju
- 2 kesice krem šlaga
- 200 ml mleka
800 ml mleka stavite sa šećerom da proveri, a u ostalo mleko razmutite puding.
U proključalo mleko sipajte puding i mešajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i dodajte belu čokoladu. Nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi, a zatim ostavite da se ohladi.
Margarin umutite sa šećerom u prahu, a zatim dodajte mleko u prahu i umutite sve zajedno. Puding postepeno dodajte u umućeni margarin i nastavite da mutite. Na kraju dodajte lešnike i sve lepo sjedinite.
Umutite slatku i kiselu pavlaku da se dobro sjedine.
Nanesite 3 kašike fila na koru, razmažite, pa preko stavite 3 kašike pavlake, razmažite. Nastavite da ponavljate postupak sve dok imate kore i fil, s tim što na svaku treću koru stavljate maline.
Umutite šlag i dekorišite tortu po ukusu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu balksanska_domacica.