Neodoljiva NAJLON TORTA koju je nekad pravila svaka domaćica u Srbiji - Mekana i kremasta poslastica koja uvek uspe
Brzo i lako se priprema, a veoma je slojevita.
Danas vam predstavjlamo recept za starinsku najlon tortu, koja je krasila mnoge trpeze.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se priprema ova ukusna poslastica.
Sastojci:
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade
Za ukrašavanje:
2 kesice šlag pene
malo kisele vode
Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
Prvi fil:
U prvu polovinu dodati 200 grama otopljene čokolade.
Drugi fil:
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.