Zaboravite sve što znate o kanelonima: KAO NIKADA DO SADA, od slanog klasika do slatke senzacije
Poslastica koja je savršen izbor za ljubitelje deserta koji žele nešto drugačije i kreativno.
Kaneloni su klasično italijansko jelo koje obično povezujemo sa slanim filom poput mesa, sira ili spanaća.
Međutim, slatki kaneloni su pravi gastronomski dragulj koji osvaja svojim kremastim punjenjem, hrskavom koricom i bogatim aromama.
Sastojci
Testo
- 250 g brašno
- 1/4 kašičica soli
- 25 g šećera
- 25 g margarina
- 1 jaje
- 70 ml belog vina
- Ulje
Krem
- 750 g sira
- 1 vanil šećer
- 100 g šećera
- 50 g sitno seckane čokolade
Po želji oko 30 g seckanih orašastih plodova i šećer u prahu za posipanje.
Pomešajte brašno, kašičicu soli, šećer i margarin, dok se margarin ne sjedini sa brašnom. Dodajte jaje i vino, pa umesite testo dok ne postane glatko. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u frižideru na sat vremena.
Sir ocedite pre mešanja sa šećerom. Zatim, pomešajte sa šećerom i dobro izmešajte. Dodajte čokoladu. Stavite u frižider do korišćenja.
Testo razvijte oklagiom po pobrašnjenoj podloži. Podelite testo na dva ili tri dela. Razvijte ga i izrežite krugove, koje ćete dodatno stanjiti. Zatim oko čaše ili kalupa omotajte, spajajući krajeve sa malo vode.
Ulje zagrejte na 180 C i komadiće pržite dok ne dobiju boju sa svih strana.
Pomoću vrećice za punjenje ili kese za zamrzivač, hladne kalone punite kremom, a krajeve uvaljajte u seckane orašaste plodove. Pospite ih šećerom u prahu za kraj.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Like Chocolate.